Børnerige yngre familier i det åbne land
Langt de fleste Landbofamilier er i alderen 30 til 50 år. De er overovervejende par, der har en livlig hverdag med hjemmeboende børn i alle aldre; to tredjedele har to eller flere børn i husstanden. Uddannelsen er erhvervsfaglig eller videregående og typen rummer mange lønmodtagere med et komfortabelt indkomstniveau – lige over landsgennemsnittet. Beskæftigelsesniveauet er også ganske højt, og godt hver tiende er selvstændig. Formuen ligger lige under gennemsnittet, hvilket dækker over en vis variation. Hver tredje har erhverv på privatadressen, hvor en stor del er håndværkere, der servicerer de nærliggende landbrug og lokalområdet.
De allerfleste bor i enfamiliehuse eller stuehuse. Typisk er det en større ejerbolig på over 130 m² - mere end hver tredje er på over 180 m². Byggestilen er traditionelt dansk, og mange huse er fra begyndelsen af forrige århundrede. Energimærket er ofte i den dårligere ende, da mange af husene bliver opvarmet med flydende brændsel.
Husene ligger uden for bygrænsen, i det åbne land, hvor der er plads til, at familien rigtig kan udfolde sig. Men der er langt til det meste, og derfor holder der flere biler på gårdspladsen.
Modellen til højre viser hvor Conzoom typen ligger ift. Gallup kompasset.
Gallup kompasset er et segmenteringsværktøj, som der på baggrund af værdi- og holdningsspørgsmål giver en nuanceret indsigt i forbrugernes adfærd, værdier og livsstil.
Du kan læse mere om dette i afsnittet nedenfor.
Landbofamilier nyder landlivet og har valgt de åbne vidder til. Det giver frihed til at lufte hunden uden snor og gå på jagt eller tage ud og fiske. De passer også haven, hygger sig i hjemmet og bager boller til ungerne.
De fleste Landbofamilier kan klare deres lønnede job inden for almindelig arbejdstid. Alligevel føler de, at de har småt med tid, fordi de er så aktive. Altid er de i gang med reparationer eller til- og ombygninger, så de besøger jævnligt byggemarkedet for at hente flere materialer.
Bilen bliver startet, når børnene skal hentes og bringes og der skal købes stort ind. Indkøbet foregår hos Din købmand eller i det nærmeste lokale supermarked, uanset navn. Det skal bare være hurtigt og nemt.
Når det er tid til aftensmad, er det de traditionelle retter, der kommer på bordet og de er gerne hjemmelavede, selvom færdigretterne også er populære, hvis tiden er knap. Vi er et stykke fra skyr-bæltet, og sundhed har ikke nogen udbredt interesse blandt denne type. Alligevel får de motioneret. Hver femte løber, dyrker fitness eller styrketræner. Andre går til en eller anden form for boldspil, svømning, eller gymnastik for at holde sig i form. Motorsport kan også være spændende, og det kan være alt fra gokart til pløjestævner, der får familien op i gear.
Med alle de aktiviteter er det ikke overraskende, at Landbofamilier er dem, der ser mindst TV af typerne i Livet på Landet. I stedet streamer de serier og programmer, når der er brug for en tiltrængt pause. Radioen og dens mere kommercielle kanaler er en god måde at få nyheder og underholdning på, mens man går og ordner noget. Det er dog næppe politik, der får dem til at spidse ører, for det har ikke den store interesse. Det skulle lige være lokale spørgsmål, som de gerne læser om i den lokale avis.
Landbofamilierne læser mange forskellige tidsskrifter, men ikke ét specielt i noget større omfang end gennemsnittet, når man lige ser bort fra Samvirke, Familie Journal og Danmarks Jægerforbunds blad.
Når det gælder digitaliseringen, er de godt med. De er trygge ved internettet og logger på både fra computeren, tabletten og mobilen. Du kan møde Landbofamilier på Facebook, og mon ikke der er billeder fra et af deres seneste projekter?
Hver fjerde Landbofamilie foretrækker at holde ferie i Danmark, og selvom de bor dejligt, kan hver tredje godt lokkes til udlandet, hvor mange vælger en solsikker destination.
Værdimæssigt er Landbofamilier muligvis flyttet på landet for at skrue tiden lidt tilbage. De er nemlig i overvejende grad Individorienterede og dernæst Traditionelle-individorienterede. Du møder dem af og til i kirken – måske især op til højtider, og så selvfølgelig til de mange dåbs- og konfirmationsfester.
De stemmer overvejende på partierne i blå blok, med stor overrepræsentation hos de nyere blå partier.
Ønsker du yderligere information?
Udfyld formularen nedenfor, eller ring til os på +45 70 20 50 46